Divisadero Street Residence

We envisioned a master bathroom that not only facilitates daily needs, but also reflects the societal craving for greater health, balance, connection, and beauty in everyday life.

Our concept transformed the existing, dated layout into an arrangement more suitable for a modern couple. It experiments with shadow and light, outward and inward, and cleansing and bathing.

Formal in its layout, but modern and inventive in materials and design, the symmetrical space is divided into three zones which serve to create differing experiences within the same space.

Capitalizing on its southern exposure, the entry zone allows for easy interaction, while the back section of the room is dedicated to the inward journey; a living wall provides connection to nature and light.

Transitioning between the two zones, you move through a central shower of ritual significance. Once clean, you reemerge into the light of the entry.

Year: 2013
Location: Pacific Heights, San Francisco, CA
Square Footage: 300
Typology: Residential Bathroom